آموزش حل روبیک 3در3 به روش مبتدی
روشهای متنوع و گوناگونی برای حل مکعب روبیک وجود دارد. اما در این دوره به آموزش حل روبیک 3در3 به روش مبتدی میپردازیم؛ پس تا انتها همراه ما باشید.

تومان100,000
Deprecated: تابع _register_controls از نگارش 3.1.0 منسوخ شده است! به جای آن از Elementor\Controls_Stack::register_controls() استفاده نمایید. in /home/teachrub/public_html/wp-includes/functions.php on line 5413
آموزش حل روبیک 3در3 به روش مبتدی
برای آموزش حل روبیک 3در3 شما باید 5 گام را پشت سر بگذارید. توجه داشته باشید که روشهای مختلفی برای حل مکعب روبیک 3در3 وجود دارد. این روشها گاها کوتاه هستند؛ اما فرمولهای آنها بیشتر است و طبیعتاً یادگیری آنها نیز مشکلتر است.
گام اول آموزش حل روبیک 3در3
اولین گام آموزش حل روبیک 3در3؛ ایجاد علامت بعلاوه(+) در سطح سفید رنگ مکعب است. این مرحله فرمول معینی ندارد و شما باید از ذهن و فکر خود کمک بگیرید. شاید این گام، سختترین گام حل مکعب روبیک باشد؛ اما شما میتوانید با انجام یک سری ترفندها، این مرحله را به خوبی پشت سر بگذارید.

آیا تنها کامل کردن سطح سفید ملاک است؟(گام دوم آموزش حل روبیک 3در3)
خیر؛ فقط در صدد کامل کردن سطح سفید مکعب روبیک نباشید. کامل کردن سطح سفید مکعب بر اساس یک قاعده و قانون مشخص باید انجام شود. شما باید سطح سفید را بهگونهای کامل کنید که مکعبهای دو وجهی و سه وجهی بهدرستی در محل خود قرار بگیرند. معنای “درست قرار گرفتن مکعبهای دو وجهی(مکعبهای میانی)” این است که وجه سفیدرنگ مکعب های دو وجهی در سطح سفید مکعب باشد و سطح رنگی آنها، با مربع مرکزِ آن سطح(سطح جانبی وجه سفید)، هم رنگ باشد. همچنین مکعبهای سه وجهی(مکعبهای گوشه) باید بهگونهای قرار بگیرند که دو وجه دیگر آنها با مراکز وجههای جانبیِ درگیر، مطابقت داشته باشند. یک مکعب سه وجهی را در نظر بگیرید که دارای رنگهای سفید، سبز و نارنجی است. این مکعب باید بهگونهای قرار بگیرد که رنگ هر وجه آن، با مرکز سطحهای درگیر(سفید، نارنجی و سبز) مطابقت داشته باشند.

چگونه مکعبهای گوشهای(سه وجهی) را در مکان مناسب قرار دهیم؟
حال که به علاوه سفید رنگ را ایجاد کردید؛ نوبت به تکمیل مکعبهای سه وجهی(گوشهها) میرسد. برای تکمیل کردن سطح سفید مکعب، مکعبهای سه وجهیای را انتخاب کنید که یکی از وجههای آنها به رنگ سفید باشد. اکنون مکعب سه وجهی مدنظر را بین صفحاتی قرار دهید که دو رنگ دیگر مکعب سه وجهی را تشکیل میدهند. برای مثال مکعب سه وجهیِ سفید، قرمز و سبز را در نظر بگیرید. این مکعب را باید بهگونهای قرار دهید که سطحهای جانبی آن، سطوح قرمز و سبز باشد(سطح سفید در جهت بالا باشد). سعی کنید مکعب سه وجهی مقصود را در ناحیه پایین و سمت راست مکعب روبیک خود قرار دهید. همچنین توجه داشته باشید که حضور رنگ سفید در مکعب سه وجهی مقصود کفایت میکند(حتماً نباید وجه سفیدرنگ روبهروی شما باشد).
فرمول تنظیم گوشههای مکعب روبیک
توجه داشته باشید که برای اجرای این فرمول، سطح سفید مکعب روبیک باید در قسمت بالای مکعب روبیک قرار گرفته باشد.
فرمول: راست برعکس، پایین معکوس دو مرتبه، راست، پایین
این فرمول را تا مادامی که وجه سفیدرنگ مکعب سه وجهی شما، در قسمت پایین و چپ مکعب روبیک(رنگ سفید باید روبهروی شما قرار بگیرد) قرار گرفت؛ ادامه دهید. حال فرمول “راست، پایین، راست معکوس، پایین معکوس، راست” را اجرا کنید تا مکعب سه وجهی بهدرستی در جای خود قرار بگیرد.
آیا با یکبار تکرار این فرمول، گوشهها درست میشوند؟
خیر؛ شما باید این فرمول را تا زمانی ادامه دهید که گوشه در مکان صحیح خود قرار بگیرد. با توجه به اینکه مکعب سه وجهی شما به چه صورتی قرار گرفته باشد؛ فرمولها متفاوت هستند. اما همانطور که میدانید؛ این مقاله به آموزش حل روبیک 3در3 به روش مبتدی میپردازد. بنابراین ما به شما توصیه میکنیم که فرمول بالا را تا زمانی ادامه دهید که گوشه مدنظر بهدرستی در مکان خود قرار بگیرد.
درستکردن لایه میانی(گام سوم)
تا این مرحله (مرحله سوم آموزش حل روبیک 3در3)، شما سطح سفید رنگ مکعب را بهدرستی تکمیل کردهاید. همچنین باید یک علامت T ناقص در همة وجههای جانبی مکعب بوجود آمده باشد. در ادامه باید ردیف وسط(یا به عبارتی دیگر ردیف میانی) را تکمیل کنید. برای این کار، ابتدا باید مکعب را وارونه کنید. مکعب را بهگونهای در دست بگیرید که مرکز سطح بالایی، زرد رنگ باشد. حال در ردیف بالای مکعب، به دنبال دو وجهیهایی باشید که فاقد رنگ زرد هستند.

چگونه دو وجهیهای مذکور را در جایگاه صحیح خود قرار دهیم؟
در مرحله قبل شما موفق به یافتن دو وجهیای که فاقد رنگ زرد است؛ شدید. حال نوبت آن است که دو وجهی مدنظر را به جایگاه درست خود انتقال دهیم. این کار با دو فرمول صورت میگیرد. اما قبل از اجرای فرمولها باید به چند نکته توجه کنید.
دو وجهی فاقد رنگ زرد را بهگونهای تنظیم کنید که رنگ وجه روبهرویی شما، با مرکز سطح یکسان باشد. حال به رنگ وجه بالایی مکعب دو وجهی خود نگاه کنید. این رنگ، یکی از دو رنگ موجود در مرکز سطحهای جانبی شما خواهند بود. برای مثال اگر وجه روبهرویی مکعب دو وجهی شما به رنگ قرمز باشد؛ وجه بالایی آن یا آبی است یا سبز.

جهت جابهجایی مکعب دو وجهی مورد نظر را چگونه تشخیص دهیم؟
در این مرحله از آموزش حل روبیک 3در3 به این موضوع دقت کنید که مکعب دو وجهی باید به کدام سمت منتقل شود(راست یا چپ؟). برای این که بفهمید مکعب دو وجهی باید به سمت چپ منتقل شود یا راست، باید به رنگ وجه بالایی مکعب دو وجهی نگاه کنید. در واقع جهت جابهجایی مکعب مدنظر، تابعی از رنگ وجه بالایی مکعب دو وجهی است. برای مثال همان مکعب دو وجهیای که وجه مقابل آن سبز بود را در نظر بگیرید. اگر رنگ وجه بالایی مکعب دو وجهی نارنجی بود؛ شما باید مکعب دو وجهی خود را به سمت راست انتقال دهید و بالعکس. در واقع با این کار شما موفق میشوید تا درآنواحد، هر وجه مکعب دو وجهی را با رنگ مکعب مرکزی صفحات درگیر، تطبیق دهید.
فرمولهای جابهجایی مکعب دو وجهی(تکمیل کردن لایه میانی)
اگر قصد جابهجایی مکعب دو وجهی به سمت راست را دارید؛ باید از فرمول زیر استفاده کنید.
“بالا، راست، معکوس بالا، معکوس راست، معکوس بالا، معکوس جلو، بالا، جلو”
همچنین اگر قصد جابهجایی مکعب به سمت چپ را دارید باید از فرمول زیر استفاده کنید.
“بالا معکوس، چپ معکوس، بالا، چپ، بالا، جلو، بالا معکوس، جلو معکوس”
حال اگر مکعب دو رنگی که فاقد رنگ زرد باشد را پیدا نکردید؛ نگاهی به لایههای میانیای که هنوز تکمیل نشدهاند؛ بیندازید. اگر مکعب دو وجهی فاقد رنگ زرد را در لایه میانی یافتید؛ باید یکی از فرمولهای بالا(فرمولهای لایه میانی) را مجدد تکرار کنید. اما در اینجا سؤال پیش میآید که کدام فرمول را استفاده کنیم؟ خیلی ساده است! اگر مکعب دو وجهی شما بهصورت اشتباه در قسمت راست لایه میانی قرار گرفته است؛ فرمول سمت راست را اجرا کنید. این شرایط ممکن است برای سمت چپ لایه میانی نیز رخ دهد. در این صورت، از فرمول سمت چپ استفاده کنید.
در گام چهارم آموزش حل روبیک 3در3 میبایست یک بعلاوه زرد رنگ در سطح بالایی(سطح زرد) ایجاد کنید
بعد از اینکه لایه میانی را تکمیل کردید؛ به سطح زرد نگاه کنید. حالتهای متفاوتی ممکن است رخ دهد. برای مثال ممکن است شما تنها یک مربع زرد رنگ را مشاهده کنید(که در مرکز قرار دارد). اگر تنها مرکز سطح، زردرنگ بود؛ تفاوتی نمیکند که مکعب را چگونه در دست بگیرید. تنها کافی است فرمول “جلو، راست، بالا، راست معکوس، بالا معکوس، جلو معکوس” را اجرا کنید. بعد از اجرای این فرمول شما باید به یکی از اشکال خط گذرنده از مرکز، زاویه قائمه یا بعلاوه(+) رسیده باشید.
اگر هیچکدام از این شکلها به وجود نیامد؛ راهکار چیست؟
اگر در این مرحله از آموزش حل روبیک 3در3 به هیچکدام از این شکلها نرسیدهاید؛ این فرمول را مجدد اجرا کنید تا یکی از آنها ظاهر شود. اما اگر با استفاده از فرمول بالا به خط گذرنده از مرکز رسیدید؛ باید مکعب را بهگونهای در دست بگیرید که آن خط، در سطح بالا مکعب روبیک بهصورت افقی قرار گرفته شده باشد. بعد از این کار، مجدد فرمول را اجرا کنید. همچنین اگر شکل زاویه قائمه را مشاهده کردید؛ باید آن را در سطح بالا بهگونهای قرار دهید که دهانه زاویه به سمت شمال غربی واقع شود. با دیدن این اشکال شما باید فرمول را همچنان اجرا کنید. این فرمول(“جلو، راست، بالا، راست معکوس، بالا معکوس، جلو معکوس”) را چندین بار تکرار کنید تا علامت بعلاوه زرد رنگ ایجاد شود.

بعد از مشاهده بعلاوه زرد رنگ باید چه کاری انجام دهیم؟
وقتی علامت بعلاوه زرد رنگ ایجاد شد؛ باید از فرمول دوم گام چهارم آموزش حل روبیک 3در3 که به شرح زیر است؛ استفاده کنید.
“راست، بالا، راست معکوس، بالا، راست، بالا دومرتبه، راست معکوس”
این فرمول باعث میشود تا حداقل یک مربع زرد رنگ دیگر نیز در یکی از گوشههای مکعب روبیک شما قرار بگیرد(شکل ماهی). زمانی که به شکل ماهی رسیدید؛ بدان معنا است که شما گام چهارم آموزش حل روبیک 3در3 را نیز بهخوبی پشت سر گذاشتهاید.

آیا بهوجودآمدن شکل ماهی کافی است؟
خیر؛ شما باید مکعب روبیک را بهگونهای در دست خود بگیرید که دهان ماهی در جهت جنوب غربی باشد. در این حالت، مجدد دومین فرمول گام چهارم را اجرا کنید. با اجرا کردن این فرمول با شرایط بالا(دهان ماهی در جهت مکعب پایین سمت چپ) دو حالت ممکن است رخ بدهند. این دو حالت عبارتاند از: بعلاوه زرد به همراه دو گوشه زردرنگ که در یک قطر واحد قرار گرفتهاند و بعلاوه زرد به همراه دو گوشه زردرنگ که در یک ضلع واحد واقع شدهاند.
راهکار مناسب برای شکل بعلاوه زرد به همراه دو گوشه زردرنگ که در یک قطر واحد قرار گرفتهاند
اگر این شکل رخ داد؛ باید مکعب روبیک را بهگونهای در دست خود بگیرید که قطر کامل(قطری که تمام مربعهای موجود در آن زرد رنگ باشند) در جهت شمال شرقی قرار بگیرد. حال فرمول “راست، بالا، راست معکوس، بالا، راست، دو بار بالا، راست معکوس” را تکرار کنید.

راهکار مناسب برای شکل بعلاوه زرد به همراه دو گوشه زردرنگ که در یک ضلع واحد واقع شدهاند
اگر شکل اولی رخ داد؛ شما باید همچنان فرمول گام چهارم آموزش حل روبیک 3در3 را اجرا کنید. آنقدر فرمول را اجرا کنید تا به شکل دوم(بعلاوه زرد به همراه دو گوشه زردرنگ که در یک ضلع واحد واقع شدهاند) برسید. اکنون به گام پنجم بروید.
اما اگر شکل دوم بهصورت مستقیم رخ داد؛ سطح زردرنگ را در مقابل خود قرار دهید. موقعیت دو مربع زرد رنگ دیگر را نیز مشاهده کنید. اگر مربعها در قسمت بالایی بودند؛ باید موقعیت مکعب را تغییر دهید. مکعب را بهگونهای در دست خود بگیرید که دو مربع زرد رنگ در سمت روبهروی شما ظاهر شوند. اما اگر سطح زرد را رو به روی خود قرار دادید و یکی از مربعهای زرد در سمت چپ شما و مربع زرد رنگ دیگری در سمت راست شما بود؛ باید مکعب را به گونه ای در دست خود قرار دهید که یکی از مربعها در سمت پایین و دیگری در سمت راست باشد(گوشههای حاوی رنگ زرد، باید در سمت چپ قرار بگیرند).

فرمول این مرحله چیست؟
اکنون که توانسته اید مکعب روبیک را بهدرستی در دست خود بگیرید؛ فرمول دوم گام چهارم را اجرا کنید. با یکبار اجرای این فرمول، شما به شکل ماهی میرسید. در هر مرحله باتوجهبه تغییر جهت دهان ماهی، مکعب را بچرخانید. این فرمول را تکرار کنید تا در نهایت صفحه زردرنگ شما تکمیل شود.
آخرین گام در آموزش حل روبیک 3در3
این گام از آموزش حل روبیک 3در3 دو فرمول اساسی دارد(در این بخش از آموزش حل روبیک 3در3 هدف ما تکمیل کردن سطح زردرنگ است).
بعد از اینکه سطح زرد را تکمیل کردید؛ به وجههای جانبی مکعب(تمام وجهها به جز وجه زرد و سفید) نگاهی بیندازید. در این قسمت به سطحهایی که مربع واقع در ردیف بالا و ستون دوم آنها اشتباه است؛ حساسیت نشان دهید. اگر این شکل را تنها در یکی از سطحهای جانبی یافتید؛ آن سطح را در سمت چپ خود قرار دهید و فرمول زیر را اجرا کنید.

“راست، بالا، راست معکوس، بالا معکوس، راست معکوس، جلو، دو مرتبه راست، بالا معکوس، راست معکوس، بالا معکوس، راست، بالا، راست معکوس، جلو معکوس”
این فرمول را چندین بار اجرا کنید تا یکی از سطحهای جانبی شما تکمیل شود.
اتمام آموزش حل روبیک 3در3(مرحله آخر)
تا اینجای “آموزش حل روبیک 3در3” شما توانستهاید یکی از وجههای جانبی را تکمیل کنید و شکل مذکور(سطحهایی که مربع واقع در ردیف بالا و ستون دوم آنها اشتباه است) را در سه طرف دیگر به وجود بیاورید. حال وجه جانبی ای که تکمیل شده است را در پشت مکعب قرار دهید و فرمول زیر را اجرا کنید.
“راست، بالا معکوس، راست، بالا، راست، بالا، راست، بالا معکوس، راست معکوس، بالا معکوس، راست دومرتبه”
اگر شکل کامل نشد؛ فرمول را چندین بار تکرار کنید.

Deprecated: تابع _register_controls از نگارش 3.1.0 منسوخ شده است! به جای آن از Elementor\Controls_Stack::register_controls() استفاده نمایید. in /home/teachrub/public_html/wp-includes/functions.php on line 5413

آشنایی با انواع مهره های تشکیل دهنده ی روبیک و حروف الفبای روبیک ویدئو
Notice: Undefined variable: download_lesson in /home/teachrub/public_html/wp-content/themes/emperor/inc/lib/wg/widget-lessons.php on line 0
برای مشاهده ی این قسمت روی ایکن کلیلک کنید.
حل صفحه اول (1) ویدئو
به زودی
حل صفحه اول (2) ویدئو
به زودی
حل صفحه اول (3) ویدئو
به زودی
حل صفحه دوم ویدئو
به زودی
حل صفحه سوم (1) ویدئو
به زودی
حل صفحه سوم (2) ویدئو
به زودی
حل مثال ویدئو
fariba( خریدار محصول )
راه ارتباطی برای کاربرهای سایت با مدیر سات وجود نداره؟
تیچ روبیک(مدیریت)
سلام
به زودی بخش تیکت در منوی حساب کاربری اضاف میشود.
fariba( خریدار محصول )
عالیه واقعا
سعید
آموزش حل روبیک ۲در۲ رو نمیذارید؟
تیچ روبیک(مدیریت)
سلام
به زودی دوره ی آموزش حل روبیک ۲در۲ در سایت تیچ روبیک قرار میگیرد.
با ساخت حساب کاربری میتوانید از آخرین اخبار دوره های آموزشی مطلع شوید.
امیر
سلام
واقعا مطلب عالی بود.
من که در دوره شرکت کردم جلسه اول هم دیدم خیلی خوب بود.
تیچ روبیک(مدیریت)
سلام و وقت بخیر
از اینکه میبینیم دوره ی آموزش حل روبیک ۳در۳ برای شما مفید واقع شده است خرسندیم.